HELICOIL®

Menetbetétek

 1. Böllhoff Magyarország >
 2. Kötőelemek >
 3. Speciális kötőelemek >
 4. Menettechnika >
 5. HELICOIL®

A terheléstűrő kötésekért

A HELICOIL® menetjavítók kiváló teherbírású kötések létrehozására képesek alacsony szakítószilárdságú fémanyagokban, alkalmazásuk immáron több mint 60 éves múltra tekint vissza.

Áttekintés

HELICOIL®

Alkalmazás
A HEILICOIL® plus menetbetétek alkalmazásával nagyszilárdságú, kopásálló, hőterhelésnek ellenálló furatmenetek precíz kialakítása lehetséges. Egyik változata az ún. "free running" (szabadon futó), másik pedig a "screwlock" (beszorító) amelyek beazonosítását a beszerelést követően is megkönnyíti a zöld ill. piros bevonati szín.

Előnyei

 • Korrózió- és hőálló
 • Kopásálló
 • Egyenletes terhelés- és feszültségeloszlás
 • Egyszerű beazonosíthatóság beépített állapotban is (a színek alapján)
 • Különböző változatokban, egyedi követelményeknek megfelelő kivitelekben kapható
 • Kötőelemek, szerelési rendszerek, és szerszámok egy kézből

A HELICOIL® menetbetétek collos és metrikus méretekben, vagy akár egyedi kivitelben is rendelkezésre állnak.

Technológia

A HELICOIL® plus nevet viselő, legújabb generációs menetbetét-technológia egyet jelent a könnyű kezelhetőséggel és az egyszerű beépítéssel. Az alkatrész első menetrésze csökkentett átmérőjének köszönhetően a betét egy csavarhoz hasonlóan könnyedén betekerhető a furatba.

A HELICOIL® plus termékek magas kopás-, korrózió- és hőállósággal rendelkeznek, és alkalmazásuk során alacsony a súrlódás a menetek között, szűk tűrésértékek mellett is.Tanúsítványaink garantálják a minőséget

A HELICOIL® plus menetbetét-termékcsalád megfelel a vonatkozó ipari szabványkövetelményeknek!

Tanusítványok & Szabványok

Terméktipusok

HELICOIL® plus
HELICOIL®

A menetbetétek rombikus profilra húzott anyagból, precizós kialakítással készülnek "free running" (szabadon futó), valamint "screwlock" (beszorító), változatokban.

Minden egyes, eredeti Böllhoff HELICOIL® plus menetbetét utolsó menetrészén egy összetéveszthetetlen, gyémánt-formájú vésetszerű alakzat kerül kialakításra, ami mint egy védjegy, igazolja a termék eredetiségét és kiváló minőségét.

HELICOIL® tangfree

A HELICOIL® tangfree betétek esetében - a HELICOIL® plus-szal ellenében - az alkatrész utolsó menetrészén nincs kialakított behajtócsap, ezáltal a behajtást követően elmarad a csap letörésének és eltávolításának kiegészítő művelete. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy csökken a beépítési idő, valamint hogy a beépítés két oldalról is lehetséges. A HELICOIL® tangfree termékek alkalmazása akkor javasolt, ha a csap elhagyása biztonsági okok miatt szükséges.

A HELICOIL® tangless technológia teljességgel kompatibilis a HELICOIL® plus rendszerrel!

 • Azonos HELICOIL® plus felvevőmenet
 • Nem szükséges konstrukciós változtatás
 • Nem szükséges új menetfúró szerszám

A tangfree® a Böllhoff eredeti termékének bejegyzett márkaneve.

HELICOIL® plus TWINSERT
HELICOIL® TWINSERT

Ha egy furatmenet túl nagy felületen szakadt meg vagy sérült, illetve ha a furatmenet túl nagyra sikerült, akkor a HELICOIL® plus TWINSERT az ideális megoldás a hiba kijavítására.

A HELICOIL® plus TWINSERT két HELICOIL® plus menetbetétből áll. A külső elem esetében egy HELICOIL® plus free running-ról van szó, a belső elem pedig választhatóan HELICOIL® plus free running vagy a HELICOIL® plus screwlock.

A "free running" -széria
HELICOIL®

A HELICOIL® free running menetbetétek rombikus profilra húzott anyagból, precizós kialakítással készülnek és minden egyes menetrészük szabadon átfut a furatmeneten, a beépítésük két oldalról is lehetséges. Az eredemény pedig egy kaliberezhető, mindkét oldalról használható kiváló furatmenet.

A beépített állapotban történő egyszerű beazonosíthatóság érdekében a HELICOIL® plus free running termékek zöld színűek.

Minden egyes, eredeti Böllhoff HELICOIL® plus free running menetbetét utolsó menetrészén egy összetéveszthetetlen, gyémánt-formájú vésetszerű alakzat kerül kialakításra, ami mint egy védjegy, igazolja a termék eredetiségét és kiváló minőségét.

A "screwlock" -széria
HELICOIL® screwlock

A HELICOIL® plus screwlock hasonlóan előnyös menettulajdonságokkal bír, mint a HELICOIL® plus free running.

A screwlock termékek további jellemzője, hogy rendelkeznek egy ún. záró-szorító mechanikával, amely kötésbiztosító funkciót szolgál.

Ezt a funkcióját a termék az egyes menetrészek poligon-formájúra történt kialakításának köszönheti, melyek rászorulnak a beletekert csavar menetfalára, ami által pedig egy elasztikusan rugalmas, szorított-zárt kötés alakul ki.

Az egyszerű beazonosíthatóság érdekében a HELICOIL® plus screwlock termék piros színű.

A HELICOIL® screwlock menetbetétek csak a 8.8 vagy annál magasabb szilárdsági osztályba tartozó csavarokkal alkalmazhatóak.

Alkalmazási területek

 • Autóipar, repülőgép- és űrtechnológia

  Alumínium kormánymű-házak
  HELICOIL® plus, M 14 x 1,5 x 14 free running-al

  Alkalmazása jellemző a váltóműházakban, füstgázelvezetésekben, hajtóművekben és műholdakban, menetpáncélozáshoz, karbantartáshoz és javításhoz

 • Elektromosság, lemez, műanyag

  Elektronikai alkatrészek, lemezek, műanyagok

  Tartólemez alu-öntvényből készült elektronikai részegységekhez

  Alkalmazása jellemző a fénytestekben, elektromos gépekben, ipari fúrógépekben, stb.

 • Gépek és berendezések

  Gépipari konzolok

  (alapanyag : G-AISi9 Mg)
  HELICOIL® plus M 8 x 12
  free running

  Alkalmazása jellemző a nyomdagépeknél, magas hőmérsékleti viszonyok estén, újracsavarozáshoz, karbantartáshoz és javításhozHírek, újdonságok

Hírek

A Böllhoff vállalatcsoport minősítései

Tanusítványok & Szabványok

Kapcsolat

További információra van szüksége? Lépjen kapcsolatba velünk!

Kapcsolat

A HELICOIL® kézi beépítése

A HELICOIL® automatizált beépítése


BÖLLHOFF

Copyright © 2013 Böllhoff Kft