Szakterületeink

 1. Böllhoff Magyarország >
 2. Joining together >
 3. Szakterületeink

szakterületeink

Ügyfeleinknek egyedi szaktanácsadást, alkalmazásra szabott fejlesztéseket és egyedi logisztikai szolgáltatásokat nyújtunk világszerte, kiváló minőségű kötőelemek széles választékával és a kapcsolódó szerelési rendszerekkel.

A teljesítmény: Az ügyfél teljes értékteremtési láncának támogatása

Tevékenységünk átfogja ügyfeleink teljes értékteremtési láncának támogatását

Logisztika

Logisztikai tevékenységünk

Dinamikus követelményrendszerek

Logisztika

Az elmúlt évtizedek piaci változásai a Böllhoff csoport logisztikai tevékenységét és stratégiáját is meghatározták. Az 1990-es évek végén elindult egy nagyszabású, a termelékenység hatékonyságát és ügyfeleink mégnagyobb megelégedését célzó központosítási folyamatsorozat, amelynek során számos kisebb raktárhelyünket regionális logisztikai központokká tömörítettük, és az így elért szinergiahatásnak és folyamat-racionalizálásnak köszönhetően tovább növeltük versenyképességünket.

A logisztika számos vállalatnál hosszú ideig pusztán a raktározási és szállítással kapcsolatos funkciók összefoglalását jelentette, az elmúlt évek során azonban a meghatározás egészen más, sokkal tágabb értelmet nyert. A logisztika mára az ellátási lánc menedzsment rendszerének lényegi alkotórésze, melynek keretében vállalatunk komplex ECOSIT® beszállítási-ellátási rendszereit is működteti, immáron több mint 10 éve.

Logisztikai rendszereink a nemzetközi autóipar követelményeinek is nagy mértékben megfelelnek, ezt bielefeldi központunk gyártó- és telephelyi ISO / TS 16949:2002 tanusítványa igazolja.

Logisztikai központjaink

 • Bielefeld (Németország)
 • Jettingen-Scheppach (Németország)
 • Leipzig (Németország)
 • Dormagen (Németország)
 • Senec / Bratislava (Szolvákia)
 • Székesfehérvár és Eger (Magyarország)

valamint további raktárbázisok Európában és világszerte.

Egy sikeres példa

A bielefeldi logisztkai központ

Trucks

A bielefeldi központban 1997-ben magasfokú fejlesztéseket vittünk véghez a jövő kihívásainak szellemében.
Ekkor helyeztük üzembe új CAQ-rendszerünket az áruátvételi részlegen, amely gazdaságosabb kereteket teremt a logisztikai folyamatoknak. Továbbá jelentősen kibővítettük az árukiszállítási zónát és a raktárrész méretét is. A termelékenység javulását nagyban szolgálta az új logisztikai szoftverrendszer elindítása és az egyes raktári zónákat összekapcsoló automatikus KLT-doboz- és raklapszállító rendszer. Mindez segítette hozzá a bielefeldi logisztikai központot ahhoz, hogy a ma jellemző napi 60-140 tonnányi áru mozgatását, be- és kitárolását lekezelje. Mindez természetesen minőségi kompromisszumok nélkül! Az árukiszállítás területén napi ca. 2.000 megrendelést dolgozunk fel, a kiscsomagos szállításoktól egészen a 20t feletti árutömegek szállításáig.


Tegye próbára Ön is képességeinket!

Termelés

Saját gyártású és -fejlesztésű termék

 • AMTEC®production

  AMTEC® menetes betétek

  Az AMTEC® kötőelemeket egy- és a többorsós automatákon gyártjuk, különböző funkcionális jellemzővel: belső- vagy külső menettel, vagy átmenő furattal.

  Az alkatrészek alapanyaga réz, acél, aluminium és rozsdamentes acél is lehet.A külső kontúrok kialakítása felhasználásra optimalizált, a menetes betétek beültetése beolvasztással, becsavarozással vagy feszítő rögzítéssel történhet.

  A alkatrészeinket súlya a 0,07g-tól 80g-ig terjedhet, a legkisebb menetes betét átmérője M1,2 -es.

  AMTEC® menetes betétek
 • Műanyag alkatrészek

  Műanyag alkatrészek

  Modern fröccsöntő gépeken 0,01 - 150 g súlyú preciziós fröccsöntött alkatrészeket állítunk elő.

  Valamennyi, hőre lágyuló műanyagból készülő alkatrészünket ezeken a berendezéseinken gyártjuk - a megerősített ill. egyedi változatokat is beleértve. A különböző fém-műanyag kombinációkból álló alkatrészeink elterjedésével ez a technológia is kiemelten fontos területté vált gyártásunkban.

  A legtöbb fröccsöntő szerszámunkat saját szerszámüzemünkben készítjük.

  Speciális alkatrészek
 • RIVSET® manufacture

  RIVSET® vágószegecsek

  RIVSET® vágószegecseinket hidegalakítással, többfokozatú présgépeinken készítjük.

  Az alkatrészek túlnyomó részt acélból és alumíniumból készülnek.

  A vágószegecseket végezetül hőkezeljük, felületkezeljük és adagoló szalagtekercsekre fűzzük, vagy ömlesztve csomagoljuk.

  RIVSET® vágószegecsek
 • HELICOIL® manufacture

  HELICOIL® plus menetbetétek

  A "free running" és "screwlock" menetbetéteket speciális huzalfeldolgozó gépeinken készítjük.

  HELICOIL® alkatrészeinket precíziós, rombikus profilra húzott alapanyagból készítjük. Készülhet metrikus és collos méretekben is. Alapvetően nemesacélból készül.

  A HELICOIL® számos iparági szabványkövetelménynek megfelel. A légiipar számára a hőálló anyagból is gyártunk alkatrészeket. A méretek az M2-től az M200 x 6 - ig terjednek, (ill. collos méretek hasonlóan széles tartományban) Az eddigi legnagyobb átmérőjű HELICOIL® menetbetét M320 méretb készült.

  HELICOIL® menetbetétek
 • Blind rivet nuts manufacture

  RIVKLE® szegecsanya és -csavar ill. RIVQUICK® popszegecs

  A szegecs-alkatrészeket többfokozatú présgépeken hideg- és melegalakítással, valamint többorsós esztergagépeken gyártjuk, külső- és belső menetes kivitelekben egyaránt.

  A menetet mángorlással vagy menetvágással alakítjuk ki. A felhasznált alapanyagok: acél, alumínium, réz vagy rozsdamentes acél.


  Számos alkalmazás-specifikus megoldás kifejlesztésével és megvalósításával támogatjuk ügyfeleinket.

  Szegecseléstechnika
 • Assembly department

  Csavarozási- és rögzítési rendszerek

  A kézi- ill. nagyobb, robotvezérelt rögzítési rendszereinket egyedileg gyártjuk és állítjuk össze.

  A Böllhoff fejlesztési osztálya az ügyfelekkel együtt tervezi és dolgozza ki az optimális alkalmazástechnikai megoldást.

  Szerelési rendszerek
Minőségbiztosítás és környezetirányítás

Tanusítványaink

Tanusítás

A Böllhoff minőségügyi rendszerét már 1993-ban tanusították a DIN EN ISO 9001 szabványkövetelmények szerint. A következő mérföldkő volt 1997-ben a QS 9000 szerinti tanusítás. A Böllhoff egyike volt az első kötőelem- és szereléstechnikai vállalatoknak a világon, amely megszerezte az ISO/TS 16949 tanusítványt, 2003-ban, amely méltóan tükrözte a vállalat egységes gondolkodását és felkészültségét az autóipar kihívásaira. Az 1999-ben megszerzett DIN EN ISO 14001 certifikáció megszerzésével cégünk bizonyította a természeti erőforrások megóvását célzó környezetvédelmi politikájának követését.Minőségbiztosítás & Környezetirányítás

Ismerje meg minőségügyi rendszerünket!

Minőség- és környezetirányítás

Vállalati küldetés

A Böllhoff csoport ismertető brossúrája

Letöltőközpont

Kapcsolat

További információra van szüksége? Lépjen kapcsolatba velünk!

Kapcsolat

BÖLLHOFF

Copyright © 2013 Böllhoff Kft